Test je verkeerskennis !

  • beste mensen na een jaar hard werken is de nieuwe lay-out een feit veel plezier er mee en bij problemen even melden

MofkaP

3e Versnelling
Uiteraard had ik alle vragen goed
Dus nog steeds weet ik hoe het moet
Bijna had ik het idee om de test te staken
Want met verkeerskennis heeft het niet zoveel te maken

Het is wel een punt van terechte kritiek
Veel vragen gaan over het gedrag en de techniek
Wat mij daarbij nog meer benauwd
Ik constateerde ook nog eens een fout

Richting aangeven bij inhalen is geen verplichting
Je rijdt immers in dezelfde richting
Het is de zijdelingse verplaatsing die het gebiedt
Of je nou aan’t inhalen bent of niet
 

Biker T

5e Versnelling
3 jul 2016
545
437
63
54
Waspik
Type motor
ST1300
Ook de opfriscursus gedaan. 21 van de 24 goed. Niet slecht, al zeg ik het zelf :biker:. In 1983 het rijbewijs gehaald en in tussen tijd zijn er toch veel regels veranderd!
 

MofkaP

3e Versnelling
Het is wel jammer dat actuele zaken en veranderingen niet aan de orde komen.
Zoals:
Indien een rijstrook ophoudt dan is de invoeger die van die rijstrook komt en naar de naastgelegen rijstrook moet, voorrangsgerechtigd ter hoogte van het verdrijvingsvlak of als de rijstrook eindigt. De bestuurder die op de naastgelegen rijstrook rijdt moet dus de invoeger voor laten gaan. (Dat is een verkeersregel die in de meeste Europese landen zo luidt.)
Dat is een doorbreking van en uitzondering op de algemene regel van bijzondere manoeuvres waarbij geldt dat bij van rijstrook wisselen voorrang moet worden verleend aan de bestuurder die al op die rijstrook rijdt.
De verkeersborden verboden te parkeren en verboden stil te staan gelden alleen voor de rijbaan en niet voor overige weggedeelten die een parkeerbestemming hebben zoals de berm. Ook de vermelding op een onderbord "geldt ook voor de berm" heeft geen enkele juridische waarde.
Een uitvaartstoet van motorvoertuigen voorzien van twee vlaggetjes mag niet worden doorsneden. Dat betekent dat voertuigen behorende tot zo'n stoet voorrang hebben op gelijkwaardige kruisingen, niet hoeven te stoppen voor voetgangers of gehandicaptenvoertuigen op een zebrapad (VOP) en dat ze een bus die wegrijdt van een halte niet voor hoeven te laten.
Overigens vertelde een OvJ mij dat hij nog steeds mensen voor het hekje krijgt die niet weten dat fietsers van rechts ook voorrang hebben op een gelijkwaardige kruising.
 
  • Leuk
Reactions: panman1100