1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Passen in de dolomieten gaan dicht!

Discussie in 'Koffiecorner' gestart door mpanadera, 17 jul 2017.

 1. mpanadera

  mpanadera Beginnend Bestuurder

  Bron: PROMOTOR 14-07-2017

  Op woensdag 5 juli werd de Sellapas gesloten voor alle voertuigen met verbrandingsmotoren. De Sellapas een belangrijke verbindingspas die Val Gardena in Zuid-Tirol verbindt met Canazei in de Val di Fassa. Iedere woensdag in juli en augustus is de pas alleen nog open voor voetgangers, fietsen, elektrische motorfietsen en elektrische auto’s, openbaar vervoer en - uiteraard - voor paarden. Het tijdelijk verbod is een experiment. Maar vanaf 2018 bestaat de kans dat de Pordoi, Gardena en Campolongo ook op slot gaan.

  Reinhold Messner bij de opening
  ‘Vandaag beginnen we iets met heel belangrijks voor de toekomst, waardoor we de bergen ervaren op een nieuwe manier. Op de Sellajoch worden uitlaatgassen en lawaai gereduceerd. Voor het toerisme in de omgeving is dit een kans om gasten een unieke en blijvende bergervaring te geven’, aldus de minister van Mobiliteit, Bolzano, Florian Mussner.

  Als PR vehikel was de beroemde alpinist Reinhold Messner aanwezig. Hij is een van de belangrijkste voorstanders van het initiatief om bergwegen te sluiten voor auto’s en motoren. ’Ik neem aan dat in de niet al te verre toekomst het verkeer in de Dolomieten van ‘s morgens tot’ s middags gesloten blijft. Zo kunnen we weer genieten van de bergen als 200 jaar geleden. Een berg is een plaats van traagheid en stilte, niet die van de snelheid.’

  Hoteleigenaren en touroperators hebben een rechtzaak in voorbereiding tegen het initiatief van de milieuactivisten. ‘De sluiting van de passen betekent onze dood’, zegt Osvaldo Finazzer, manager van hotel Passo Pordoi.
   
  • Informatief Informatief x 1
 2. Rimconator

  Rimconator Mega Mijlenmaker

  Geen paniek!

  Geldt voorlopig alleen voor de woensdag in juli en augustus.

  Kan me niet voorstellen dat passen dicht gaan, dan zouden de mensen daar geen geld meer verdienen aan het toerisme.
   
 3. ijskonijn

  ijskonijn 4e Versnelling

  Heb ik geluk ga er in september naar toe.
  gr ijskonijn Pleasantry
   

Deel Deze Pagina