GoPro Hero 7 Black

Nero

4e Versnelling
14 nov 2012
269
141
43
Enkele weken geleden gekocht ter vervanging van de Garmin Virb Elite.

Deze laatste heeft last van beeldstabilisatie op de Deauville, een 2-cylinder die toch wat trilt. Deze trillingen zijn in de stabilisatie niet te corrigeren.

Conclusie na enkele ritten: op de beeldstabilisatie na ben ik met de GoPro op alle gebieden slechter af.
- De houder van de GoPro heeft een zeer lastige vatting. De Garmin klik je met 2 vingers zo uit de houder terwijl die toch stevig verankerd zit op de motor.
- GoPro heeft in de zuinigste stand (HEVC 720p 50fps) 3.7GB nodig per 12 min, of 18.5 GB per uur, of 112 GB voor een trip van 6u. De Virb kwam met 32 GB voor een dagtrip.
- Hoewel de GoPro een GPS bevat kan datum en uur enkel worden gesynchroniseerd door de een app op de telefoon of de computer. na 3 dagen is de afwijking reeds meer dan 2 minuten.
- De GPX track kan enkel uit de MP4 bestanden worden gehaald dmv een afzonderlijk programma. Op het microSD kaarje komt enkel een DCIM map met de mp4 bestanden. De naamgeving hiervan is dan ook nog eens niet in volgorde van opname.
- Virb Elite heeft de mogelijkheid om de opname automatisch te starten bij beweging, en te stoppen na ±15 sec stilstand (GPS signaal).

Enig alternatief voor de GoPro was de Garmin Virb Ultra. Een degelijke motorsteun met mogelijkheid tot externe voeding is echter een meerprijs van zo'n 130€. Daarenboven kan die voeding dan nog enkel op 12V, niet op 5V USB. Vooral de zaak van de voeding heeft mij doen besluiten toch naar de GoPro te gaan. Met veel spijt achteraf:bad idea: